Snipperdag aanvragen -

Snipperdag aanvragen

De KNVB heeft de regeling voor het aanvragen van een snipperdag met ingang van het seizoen 2022-2023 drastisch veranderd. 

Wat is een 'snipperdag'?

Wanneer een team niet voldoende spelers op de been kan brengen, kan het team via de wedstrijdsecretaris een zogenoemde snipperdag aanvragen. Het betekent dat de KNVB de wedstrijd uit het programma haalt en (indien mogelijk) op een later moment weer in een competitieronde opneemt. Een team mag maximaal één snipperdag aanvragen. Lees alle informatie op de site van de KNVB.

Uitroepteken.jpeg
  • Voor een pupillenteam is het niet (meer) mogelijk om een snipperdag aan te vragen.
  • Voor een MO13- tot en met MO20-team is het niet mogelijk om een snipperdag aan te vragen
  • Voor A-categorie wedstrijden is (en was) het sowieso nooit mogelijk om een snipperdag aan te vragen.


Tot hoe lang van tevoren kun je een snipperdag aanvragen?

In principe kan de wedstrijdsecretaris een snipperdag tot dinsdag 12.00 uur voor het speelweekend aanvragen bij de KNVB. Stuur voor de zekerheid uiterlijk de maandagavond ervoor het verzoek naar de wedstrijdsecretaris. Is het verzoek te laat bij de KNVB dan kunnen we geen snipperdag meer opvragen en moeten wij met de tegenstander onderhandelen over een nieuwe speeldatum. Bespaar ons die moeite en dien het verzoek op tijd in. Voor bekerwedstrijden kun je geen snipperdagen aanvragen.

Tot welke datum kun je een snipperdag aanvragen?

Tot en met het eerste volledige weekend van de maand maart mag een team maximaal één snipperdag aanvragen.

Bij wie vraag je een snipperdag aan?

Bij je eigen wedstrijdsecretaris vraag je een snipperdag aan. Is het een thuiswedstrijd op zaterdag? Stuur dan ook een cc naar wedstrijdsecretarisjunioren@vvdemeern.nl. Dit in verband met de planning van de velden.

Als het een thuiswedstrijd op de zaterdag betreft is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met Peter Bootsma. Hij verzorgt de veldindeling op de zaterdag. Valt jouw wedstrijd uit? Dan kunnen de wedstrijdsecretarissen nog iets aan de veldindeling veranderen (dat is tot 9 dagen voor het speelweekend mogelijk).
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!